שאלות נפוצות

למה עלי להשתמש במדיח כלים לרחיצת הכלים שלי?

השימוש במדיח הופך את עבודות הבית לקלות יותר וחוסך זמן. בנוסף, הסביבה נהנית גם כן, כיוון שמדיח כלים צורך פחות אנרגיה ומים מאשר רחיצת כלים ידנית. בדרך כלל, כל הכלים המסומנים ע"י היצרן כמתאימים למדיח או עמידים למדיח ניתנים לניקוי במדיח כלים. אם תצייתו למספר כללים פשוטים ותשתמשו במגוון המתאים ביותר של מוצרי סומט, הכלים שלכם יצאו תמיד מהמכונה נקיים ללא רבב ומבריקים.

איזה פונקציות מוצעות על ידי תכניות ההדחה השונות?

קדם-שטיפה/ניקוי
בהתאם לסוג המכונה, חלק מהתכניות עם מחזור שטיפה, ניתנות לבחירה ישירות. תכניות אלה מעניקות בדרך כלל ניקוי יותר עוצמתי. ניתן למצוא את המידע המתאים במדריך המכונה או בדף הבית של יצרן המכונה. באמצעות פונקציית הקדם-שטיפה/ניקוי, שאריות מזון שניתנות להסרה במים קרים נשטפות תחילה. מחזור הניקוי מתחיל לאחר מכן עם מים קרים לפני שחומר הניקוי מתווסף אוטומטית מתא הניפוק. בהתאם לתכנית שנבחרה, המים מחוממים לטמפרטורה קבועה בין 35 ל-75 מעלות צלסיוס. מחזור הניקוי נמשך בין 15 ל-90 דקות ומסתיים עם שאיבת מי ההדחה.
שטיפת ביניים
כל התכניות כוללות שטיפת ביניים. מחזור זה נדרש להסרת כל שאריות מי השטיפה והלכלוך ומכין את הכלים לשטיפה הסופית. שטיפת הביניים מסתיימת בשאיבת המים החוצה.
שטיפה סופית
כל התכניות מלבד תכנית הקדם-שטיפה כוללות פונקציית שטיפה סופית.
מים זורמים אל תוך המכונה ובתכניות הסטנדרטיות, מחוממים עד למקסימום של 75 מעלות צלסיוס. נוזל ההברקה מתווסף אוטומטית מתא הניפוק בזמן החימום. עבור סומט 7, 10 או סומט גולד All in One וסומט גולד אין צורך בהוספת נוזל הברקה כיוון שהוא כבר משולב במוצרים הללו.
ייבוש
כל התכניות מלבד התכניות הקצרות מאד של "שטיפה בלבד", המיועדות לניקוי מהיר של כוסות בלבד, כוללים ייבוש. החום שנשמר מהשטיפה הסופית מסייע לייבש את הכלים. מחזור הייבוש לוקח בדרך כלל בין 20 ל-70 דקות.
רגנרציה
הרוב המוחלט של המכונות מותאמות לשימוש עם המלח המיוחד של סומט. מכונות אלה מבצעות רגנרציה אוטומטית של מרכך המים המובנה במרווחי זמן מתאימים על ידי שימוש בתמיסת המלח מהמיכל. כאשר נעשה שימוש בסומט All in One או סומט גולד, אין צורך להוסיף מלח למדיח כאשר קשיות המים אינה עולה על 21 dH°  (סולם קשיות גרמני).

איך אני יכול/ה לחסוך אנרגיה ומים?

ראשית, באפשרותך להקטין את טמפרטורת ההדחה ל-50 או ל-55 מעלות צלסיוס. זה יחסוך כ-84 kWh של חשמל ו-1,497 ליטר מים בשנה. שנית, השתמש/י בתכנית אוטומטית. זה יאפשר למצוא את ההגדרות הטובות ביותר עבור הכלים במכונה ולהשתמש בכמות הנכונה של מים ואנרגיה. הערימו ומיינו את הכלים כפי שמומלץ בהוראות היצרן. בדקו ונקו את מערכת הסינון ביציאה באופן סדיר. לבסוף, ככל האפשר, הפעילו את המדיח רק כאשר הוא מלא לחלוטין.

מדוע עלי להשתמש בתכניות אוטומטיות?

תכניות אוטומטיות מתאימות עצמן אוטומטית להגדרות הטובות ביותר עבור הכלים במכונה ומשתמשות בכמויות המים והאנרגיה הנכונות, ובכך מסייעות לשמירה על הסביבה.
כאשר נעשה שימוש בחומרי הניקוי המודרניים והאוטומטיים, בהתאם להוראות, יכולים להשיג את תוצאות הניקוי הרצויות אפילו בטמפרטורה של 50 או 55 מעלות צלסיוס תוך שימוש בתכניות אוטומטיות.

מה ההבדל בין כלים המתאימים למדיח לבין כלים עמידים למדיח?

המונחים "מתאים למדיח" ו"עמיד למדיח" משמשים תכופות לתיאור מאפייני כלים. המונח "מתאים למדיח" לא הוגדר בצורה רשמית ופשוט נבחר על ידי יצרן הכלים על פי הניסיון. לעומת זאת, ביחס למונח "עמיד למדיח", הבדיקות וההערכה של כלים לא מתכתיים מוגדרים בשני תקנים בינלאומיים,  
EN 12875-1 ו-2. תוצאות הבדיקות האלה מצוינות בעזרת צלמית תקנית כמספר המקסימלי של מחזורי הדחה שהכלים יכולים לשרוד ללא נזק. עבור פריטים ממתכת, לא קיימות עדיין בדיקות סטנדרטיות. סירים ומחבתות העשויים ממתכות שאינן ניתנות למגנוט או שעשויות מחומר אחד בלבד ניתנות בדרך כלל לניקוי במדיח כלים ללא בעיות; הם מסומנים בדרך כלל כ"עמידים למדיח". אם הפריט עשוי מחומרים שונים, לדוגמה, הגוף עשוי ממתכת והידיות עשויות מפלסטיק, ויש לכם ספק, עדיף להתייעץ עם היצרן.

איזה סוג פריטים ניתן לשים במדיח?

הכלים עשויים ממגוון חומרים. כיצד פריט יגיב כאשר מנקים אותו במדיח כלים, תלוי בחומרים מהם הוא עשוי והאופן שבו הוא נעשה או עובד.
נירוסטה
סכו"ם, סירים, מחבטות, כלי הגשה שטוחים, רחתות טיגון, מצקות ומסננות עשויים בדרך כלל מנירוסטה. בניגוד לברזל ופלדה "רגילה", הנירוסטה אינה מחלידה. זאת כיוון שהברזל עבר סגסוג עם כמויות שונות של מתכות אחרות, במיוחד כרום וניקל. כלי נירוסטה ניתנים בדרך כלל לניקוי במדיח כלים.  
זכוכית
הזכוכית משמשת בדרך כלל במשקי הבית, בשל תכונותיה המיוחדות, כגון, שקיפות, האופן שבו היא מחזירה ומשקפת את האור, הברקתה, אטימותה למים ועמידותה בפני כימיקלים. זכוכית ניתנת בדרך כלל לניקוי במדיח כלים.
כסף
סכו"ם מכסף הוא הסוג של כלי השולחן שמנקים לעתים קרובות ביותר במדיח כלים. פריטים שאינם מתאימים לניקוי במדיחי כלים אוטומטיים הם תחתיות, קערות וכלים שטוחים מעוטרים, מחזיקי כוסות תה, מלחיות, פלפליות וסכרות, המצופים בשכבות הרבה יותר דקות של כסף ולעתים קרובות מצופים בשכבה נוספת של לכה.  
עץ
פריטים ללא לכה שעשויים מעץ, כגון כפות בישול, שאינם מודבקים ניתנים לניקוי במכונה. אולם הם יאבדו מצבעם ולעתים קרובות יפתחו משטח מחוספס. לוחות מעץ בעלי שטח רחב יותר עלולים לפתח סדקי לחץ. ידיות של סכו"ם מעץ עלולות לקהות או להיסדק. עץ המצופה בלכה אינו מתאים לניקוי במדיח. העץ מתנפח וגורם ללכה להתקלף.  
קרמיקה
כלי חרס העשויים מקרמיקה מעודנת ניתן לחלק לארבע קבוצות: כלי חרס, כלי אבן, חרסינה וחרסינה זגוגית. באופן כללי, ככל שהחומר קשה יותר ופחות מחורר, כך תגבר עמידותו למדיח.  
פלסטיק
במכונות בעלות רכיבי חימום חשופים, חלקים העשויים מפלסטיק עלולים לשנות בקלות את צורתם, אם הם ימוקמו בסלסלה התחתונה. בשל כך, עדיף להניח כל פריט שעשוי מפלסטיק בסלסלה העליונה. בנוכחות מזונות המשאירים כתמים (כגון מיץ עגבניות, קטשופ, מיץ גזר, סלק אדום, כרוב אדום), הפלסטיק עלול לשנות את צבעו.

האם אוכל לנקות בעת ובעונה אחת במכונה סכו"ם העשוי ממתכות שונות?

סכום מכסף ופריטים מנירוסטה ניתן להדיח בעת ובעונה אחת, אולם, יש להקפיד שסוגי המתכת השונים לא יהיו במגע זה עם זה במהלך ההדחה, אחרת עלולים להיווצר כתמים על המתכות.

האם ניתן לנקות כלי אלומיניום במדיח?

אלומיניום טהור יגיב לחומצות ולחומרים אלקליים ועלול גם לשנות את מראהו החיצוני אפילו אם הוא היה במגע עם המים בלבד. כתמים על אלומיניום ידועים בשם "כתמי מים". אלומיניום מסוג זה - ממנו עשויים בדרך כלל כלים כגון כותשי שום - אינו מתאים למדיח היות והנזק שנגרם הוא בלתי הפיך. מומלץ להתייעץ עם יצרני הסירים ומחבתות העשויים מאלומיניום לפני שמנקים אותם במדיח, כדי לברר אם הם מתאימים או עמידים למדיח. אפילו שכבות אלומיניום חשופות בתחתית הסירים והמחבתות יכולות לגרום לכך שהכלים לא יהיו מתאימים למדיח.

איך אני מטעין/ה את המדיח בצורה הנכונה?

לפני טעינת המכונה, יש להוריד את כל שאריות המזון הניתנות להורדה בקלות. שטיפה מוקדמת בכיור אינה נחוצה ואינה מומלצת מבחינת השמירה על הסביבה. היוצא מהכלל היחיד הוא במקרה של כתמים שאינם נמסים במים, כגון כתמי תרד, אפר סיגריות או עשבי תיבול קצוצים. אלו חייבים לעבור שטיפה מוקדמת, אחרת הם עלולים לעבור גם לכלים אחרים.
הכלים, ובמיוחד הכוסות, צריכים להיות מוצבים בצורה בטוחה בסלסלות, כך שהם לא יינזקו כתוצאה מהשתפשפות ביניהם.  
כוסות ניתן למקם בפינות הסלסלות, בעוד שכלים עמוקים עדיף להניח במרכז. מומלץ לא להניח פריטים בתפזורת אחד על גבי השני בסלסלה, כיוון שהם עלולים ליצור "צל התזה" המונע מהמים מלהגיע לכל הפריטים במדיח.  
בנוסף, יש לוודא שזרועות ההתזה יכולות להסתובב בחופשיות.
פריטים גדולים צריכים להיות ממוקמים בסלסלה התחתונה, בעוד שפריטים קטנים ועדינים, כגון כוסות וגביעי זכוכית, בסלסלה העליונה.  
סכו"ם יש למקם ללא מיון בסלסלות הסכו"ם עם הידיות כלפי מטה. אם המכונה שלכם כוללת מגש סכו"ם תוכלו למיין את הסכו"ם כאשר אתם מניחים אותו על המגש.
במכונות עם גופי חימום חשופים, פריטים מפלסטיק עלולים לשנות את צורתם בקלות אם הם מונחים בסלסלה התחתונה. בשל כך עדיף להניח פריטים מפלסטיק בסלסלה העליונה.

מה עלי לזכור בעת פריקת המדיח?

יש להשאיר את המדיח עם הדלת פתוחה באופן חלקי למשך כמה דקות לאחר סיום התכנית, על מנת לאפשר לכלים להתקרר. התחילו בהוצאת הכלים מהסלסלה התחתונה, כך שמים שעשויים להישאר בסלסלה העליונה לא ירטיבו את הכלים שמתחתם.

לאיזה טיפול המדיח שלי זקוק?

במידה והשימוש במדיח נעשה כיאות, הוא לא זקוק לניקוי יומיומי, כיוון שתא הניקוי והסלסלות מנוקים אוטומטית במהלך מחזור ההדחה. אולם, מערכת הסינון זקוקה לניקוי באופן סדיר.  
אם מוסיפים מעט מדי חומר ניקוי למדיח, שאריות מזון גדולות או מרובות שומן אינן מקורצפות מהכלים. אם התכנית שנבחרה אינה מתאימה לדרגת הלכלוך, שאריות שומן, או שאריות מזון אחרות עלולות להישאר בתוך המדיח ולהפחית את ביצועי המדיח על ידי הפרעה לזרימת המים במערכת. במקרה כזה, או בכל מקרה אחר שבו תוצאות ההדחה אינן משביעות רצון, יש לנקות את הקירות הפנימיים ואת חרירי ההתזה בזרועות המסתובבות.
מומלץ לבצע מחזור ניקיון סדיר עם חומר ניקוי למדיח של סומט (פעם בחודש או בחודשיים), ובכך תשמרו על חלקי המדיח המובילים את המים - אלו הגלויים לעין והנסתרים - נקיים.  
ניתן לנקות את הקצוות שבצדי המדיח באמצעות חומר ניקוי ביתי לשימוש כללי במקום להשתמש בחומר הניקוי למדיח של סומט. השתמשו במטלית לחה ונגבו את הלכלוך.

מה גורם לריחות וכיצד ניתן להיפטר מהם?

צינור ניקוז המים חייב להיות מחובר לפני הסיפון, המשמש כמלכודת לריחות. בנוסף, אסור שיהיו פיתולים בצינור.
שנית, ייתכן שנבחרה תכנית הדחה לא מתאימה ביחס לכמות הלכלוך על הכלים. זה עלול לגרום להצטברות שאריות לכלוך במסננת או בפילטרים.
פתרון: תלו בקבוק של חומר ניקוי למדיח של סומט במדיח והפעילו מחזור ניקוי בהתאם להוראות, תוך שימוש באחת מהתוכניות האינטנסיביות ביותר.  
בנוסף, גם שאריות על אטמי הדלת יכולים להיות הגורם. פתרון: הרטיבו מטלית בחומר הניקוי ונקו את אטמי הדלת.  
טבליות סומט גולד מסייעות גם כן לנטרול ריחות רעים ויעניקו למכונה ניחוח נעים לאחר כל מחזור הדחה.

האם ניתן להשתמש במוצרי סומט במדיח כלים עם כניסת מים חמים?

כמעט כל מדיחי הכלים יכולים להתחבר לכניסת מים חמים. ככלל, הטמפרטורה המקסימלית של המים הנכנסים לא תעלה על 60 מעלות צלסיוס - למידע נוסף צרו קשר עם יצרן מדיח הכלים. אם המדיח מחובר לאספקת מים חמים, צריכת האנרגיה תהיה נמוכה יותר כיוון שדרוש פחות חשמל לחימום המים במהלך תכנית ההדחה. כמות האנרגיה הנחסכת בפועל תהיה תלויה בטמפרטורה של המים החמים שנכנסים ובטמפרטורת החדר.
יכולת הניקוי של חומרי הניקוי של סומט הוכחה כטובה מאד במכונות המחוברות לברז מים חמים. אפילו מרכיבים הרגישים לטמפרטורה כגון האנזימים שבתרכובת מפתחים את מלוא פעילותם: המים החמים במחזור הראשון (קדם שטיפה או מחזור ראשי, בהתאם לתכנית שנבחרה) יקוררו עד כ-30 מעלות צלסיוס על ידי טמפרטורת הכלים והקירות הפנימיים של המדיח.

מתי עלי להשתמש בנוזל הברקה ומלח למדיח בנוסף לחומר הניקוי?

אם נעשה שימוש בטבליות רב-תכליתיות (לדוגמה, סומט All in One או סומט גולד) אין כלל צורך בהוספת נוזל הברקה. בנוסף, עבור ערכי קשיות מים של עד  21 °dH (סולם קשיות גרמני), אין כל צורך בהוספת מלח מדיח. אולם, עליכם להשתמש במלח מדיח לדרגות קושי גבוהות יותר על מנת להגן על המכונה שלכם ולהגיע להישגים טובים יותר. בהתאם לסוג המכונה, נורית התראה עשויה לסמן חוסר נוזל הברקה או מלח. ניתן להתעלם מהתראות אלה אם נעשה שימוש בטבליות רב-תכליתיות בתנאים המתאימים.

האם אפשר להשתמש בנוזל ניקוי כלים ידני במדיח הכלים?

נוזלים לניקוי כלים ידני אינם מתאימים לשימוש במדיחי כלים. מוצרים אלה מייצרים קצף אשר עלול להגיע ללוח הבסיס של המכונה ולהפעיל "מעצור מים". במקרה כזה תצטרכו לקרוא לטכנאי שירות כדי להביא את המכונה חזרה למצב פעולה. מאותה הסיבה, כלים שנוקו תחילה ידנית צריכים להישטף בצורה קפדנית לפני הטענתם למדיח.

באיזו תכנית הדחה עלי להשתמש לאיזה סוג לכלוך?

אינטנסיבית 70/75 מעלות צלסיוס
סירים ומחבתות עם לכלוך רגיל עד כבד
65 מעלות צלסיוס רגילה או אוניברסלית
שאריות מזון יבשות
50/55 מעלות צלסיוס רגילה או אוניברסלית
כלים עם לכלוך רגיל
45/55 מעלות צלסיוס חיסכון באנרגיה
כלים עם לכלוך רגיל (התוכנית עשויה להימשך זמן רב יותר מתכנית רגילה)
35-45 מעלות צלסיוס עדינה/זכוכית
כלים עם לכלוך מועט, כלים רגישים לחום (במיוחד זכוכית)
35 מעלות צלסיוס
כלים עם לכלוך מועט ללא שאריות מזון יבשות (התכנית נמשכת פחות משעה אך עשויה לצרוך יותר אנרגיה)

מהן הסיבות לשאריות מזון על הכלים לאחר סיום תכנית הדחה?

הסיבות עשויות לכלול: בחירה של תכנית לא נכונה, טעינה לא נכונה של המדיח או שאריות שנותרו על הכלים שאינן ניתנות להמסה. הדרך הטובה ביותר למנוע תוצאות הדחה שאינן משביעות רצון היא לקרצף או לנגב את עיקר שאריות המזון מהכלים לאחר השימוש ולהכניסם מיד למדיח. ודאו שהמכונה הוטענה כהלכה. זרועות ההתזה צריכות להסתובב בחופשיות, והזרבוביות לא חסומות. נהג על פי העצות שלנו לטעינת הכלים.

מה גורם לשאריות חוליות מעודנות (במיוחד בכלי זכוכית וכוסות) לאחר הניקוי במדיח?

שאריות חוליות על כלי זכוכית, כוסות, קערות או כלי קיבול צרים, יכולות לקרות כאשר הכלים היו מלוכלכים מדי או שטמפרטורת ההדחה הייתה נמוכה מדי. כוסות גבוהים וצרים לא צריכים להיות ממוקמים בפינות הסלסלה העליונה, כיוון שמי השטיפה לא יוכלו להגיע אל כל הפריטים ללא הפרעה. אם שאריות המזון אינן מוסרות, זה קורה בדרך כלל כי הן היו ב"שטחים מתים", כלומר הם היו מוגנים מהתזה ע"י פריטים אחרים. בדקו את מערכת הסינון והזרבוביות באופן סדיר ונקו את כל החסימות כדי למנוע הפצה חוזרת ומשקעים של שאריות מזון.

מדוע לפעמים קשה להוריד כתמי תה מהכוסות?

תה שחור יכול ליצור קרום כאשר הוא נשאר לעמוד, והוא יכול להישאר על הדפנות הפנימיות של הכוס. כתמים אלה עלולים להיות קשים במיוחד להסרה אם המים המקומיים מאד קשים או עם סוגי תה מסוימים. כתמי תה ניתנים להסרה על ידי שימוש בטבלית סומט רב-תכליתית בתכנית של 50/55 מעלות צלסיוס. טבליות סומט גולד מסוגלות להסיר כתמי תה בטמפרטורות נמוכות.

מה אני יכול/ה לעשות כדי להיפטר משאריות שומן בתוך המדיח?

שאריות שומן מצטברות ונותרות במסננת ובתא המדיח אם כלים שומניים מאד נשטפים לעתים קרובות בתכניות קצרות או במחזורים מהירים. תכנית ההדחה צריכה תמיד להיבחר בהתאם לדרגת הלכלוך של הכלים. עודף שאריות שומן מכלים או מחבתות צריך להיות מקורצף, לדוגמה, בעזרת סכו"ם משומש או עם מגבת נייר, לפני הכנסת הכלים למדיח. כדי לנקות את פנים המדיח בקלות, אנו ממליצים להשתמש בחומר הניקוי למדיח של סומט (אם הוא זמין מקומית).

לאחר שטיפת הכלים במדיח ישנו ציפוי לבן, הנמס במים, על הכלים. מה גורם לכך וכיצד ניתן להיפטר ממנו?

אם נעשה שימוש במלח למדיח כדי לרכך את המים, עשוי להיוותר ציפוי לבן שנמס במים על הכלים בגלל תמיסת מלח הנפלטת ממיכל המלח. הסיבות לכך עשויות להיות:
• מכסה מיכל המלח אינו סגור כהלכה, ומאפשר לתמיסת המלח להסתנן החוצה אל תא המדיח. במקרה כזה, עליכם לסגור את המכסה כהלכה.
• המכסה עשוי להיות סדוק באופן בלתי נראה ויש להחליפו.
• ייתכן שעודפי מלח נזלו אל תא המדיח בעת מילוי המיכל. במקרה כזה, בחרו במחזור קצר והפעילו את המכונה כשהיא ריקה - ללא כלים.

לאחר שטיפת הכלים במדיח ישנו ציפוי לבן, שאינו נמס במים, על הכלים. מה גורם לכך וכיצד ניתן להיפטר ממנו?

זו עשויה להיות אבנית. ציפוי מעין זה יכול להיווצר כאשר נעשה שימוש באבקת ניקוי או בטבליות ללא פונקציית מלח ולא נעשה שימוש במלח למדיח במערכת ריכוך המים. במקרה כזה, עליכם למלא את מיכל המלח או להשתמש בטבליות רב-תכליתיות עם פונקציית מלח (לדוגמה, סומט All in One או סומט גולד). אם קשיות המים גבוהה מ-21 °dH (סולם קשיות גרמני), יכולה להיווצר אבנית גם בעת השימוש בטבליות רב-תכליתיות. במקרה כזה, יש להוסיף מלח למיכל המלח יחד עם חומר הניקוי הרב-תכליתי.  בדקו את יחידת ריכוך המים, על פי מדריך המדיח, כדי לראות אם היא הותאמה לקשיות המים המקומית.
פתרון זמני מידי: הפעילו את המכונה כשהיא ריקה תוך שימוש בחומר הניקוי למדיח של סומט בתכנית הכי אינטנסיבית. זה יסיר את משקעי האבנית. אם מטען של כלים מודחים מכוסה לגמרי בציפוי לבן שאינו נמס, ניתן להותיר את הכלים במדיח בעת הפעלת המכונה עם חומר ניקוי המכונה. יוצא מהכלל: חומרים הרגישים לחומצה, כגון אמיל או כלים עם קישוטים.

מהי הסיבה להופעת כתמים על סכו"ם מכסף לאחר ההדחה?

הכתמים נוצרים ככל הנראה כתוצאה מסוג המזון שנאכל. שאריות מזון המכילות גופרית, כגון חרדל, ביצים, ירקות, דגים, וכד' יכולות לגרום לכסף להיות מוכתם. במדיח הכלים, לשאריות מזון המכילות גופרית יש יותר זמן לפעול על הפריטים בהשווה לשיטפת כלים ידנית. פונקציית הגנת הכסף בטבליות סומט מונעת את הכתמת הכסף, כל עוד ההכתמה נגרמת על ידי עקבות של תרכובות  גופרית משאריות המזון. אם כמות שאריות המזון היא גדולה או אם המדיח נמצא בשימוש לעתים רחוקות, אנו ממליצים לשטוף את כלי הכסף ידנית ישר לאחר השימוש או להפעיל קדם-שטיפה קרה במכונה ישירות לאחר טעינת הפריטים. בנוסף, עליכם להימנע מכל מגע ישיר בין כלי הכסף וכלי הנירוסטה במדיח. עם זאת, הכתמת כלי הכסף אינה נגרמת רק על ידי השפעות חיצוניות; להרכב ולעיבוד של ציפוי הכסף יש תפקיד מכריע בכך. לדוגמה, כסף המסומן כ-800 יכול להפוך מצבע זהוב לצבע חום בהיר בשל ריכוז הנחושת הגבוהה המצוי בו, של 200 יחידות ל-1000. מסיבה זאת הוא אינו מתאים לניקוי במדיח כלים. אולם, אם הציפוי בכסף נעשה בטבילה גלוונית, הוא יתנהג כמו שכבת כסף 90 או 100. לכלי כסף עתיקים בהם ציפוי הכסף נשחק עם הזמן, לעתים עד כדי כך שניתן לראות את חומר היסוד, יש נטייה חזקה להכתמה. פריטי סכו"ם כאלה אין לנקות במדיח. באופן כללי, אין אפשרות להימנע לחלוטין מהכתמה של סכו"ם העשוי מכסף. דהיית צבע ניתנת להסרה ע"י מירוק המתכת.

מה גורם לציפוי ססגוני על סכו"ם נירוסטה או על סירי בישול?

צבעים ססגוניים אלה כצבעי ה"קשת" הם סוג של כתמים שנגרמים על ידי סוגי מזון שונים, כגון כרובית, סלרי, קולרבי, פטריות, תפוחי אדמה או דגים מבושלים. כמו כן ייתכן שמי שטיפה המכילים את אותם המרכיבים יגרמו לדהיית צבע של פריטים אחרים במדיח. צבעי קשת אלה הינם ציפוי דק מאד הנצמד פיזיולוגית לפלדה, הם לא גורמים לכל נזק וניתנים להסרה בעזרת חומר לניקוי המדיח או באמצעות מירוק המתכת.

מה גורם להופעת נקודות חלודה, לדוגמה, על סכו"ם נירוסטה, כאשר לא היו כל נקודות לפני שהפריטים הוכנסו למדיח?

נקודות חלודה כאלה, הנקראות חלודה מידית, על כלי אוכל או סכו"ם נירוסטה מועברות בדרך כלל ממקורות אחרים. אלה יכולים להיות, לדוגמה, ברגים שאינם עשויים מפלדת אל-חלד, המשמשים לחיבור ידיות של סירים ומחבתות. מקורות חלודה אחרים עשויים להיות כלי מטבח מצופי אמיל שנסדקו, סכיני קילוף, מסננות תה או כלי מטבח אחרים שעשויים מפלדה בעלת סגסוגת נמוכה. סיבה שכיחה נוספת לחלודה מידית, היא נזק בציפוי הפלסטיק של סלסלות הכלים של המדיח החושף את מוטות המתכת שמתחתיו. החלודה המתפתחת במוטות המתכת מתפזרת על ידי מי השטיפה במדיח ומתמקמת על פריטי הנירוסטה. חומר הניקוי למדיח עצמו אינו יכול לגרום לחלודה. במקרים נדירים, החלודה עשויה להגיע למכונה ממי הברז.

כיצד מתרחשת קוריוזית על נירוסטה ואיך ניתן למנוע אותה?

סוג הקורוזיה הנפוץ ביותר על נירוסטה הוא קוריוזית גימום, שלה אפקט הרסני על החומר. להבי סכינים רגישים לכך במיוחד. קוריוזית גימום מתחילה עם חורים זעירים בדומה לחורים של סיכות שאינם נראים לעין בלתי מזוינת. עם גדילת החורים, האזורים הניזוקים, שצבעם ירוק כהה עד שחור ובעלי מבנה גרגרי, עשויים להיות בגודל של מספר מילימטרים. הגורם לקורוזיה הזאת הוא הרס של שכבת משטח המגן. הגורם להרס הזה הינם כלורידים, המצויים בצורת מלח רגיל במי שתייה ושאריות מזון. החומצות הנמצאות במזון מגבירות את אפקט ההרס. אי לכך, חשוב לוודא בעת מילוי מיכל המלח לריכוך המים, שלא נשאר מלח על תחתית המדיח או על חלקים אחרים, למשך פרק זמן כלשהו. במדיחי כלים מודרניים ניתן למנוע זאת על ידי הפעלת קדם-שטיפה, או מחזור הדחה קצר, כדי לשטוף את שאריות המלח שנשפך או תמיסת המלח שנשפכה מהמיכל. מוצרים אלקליניים, כגון פתרונות חומרי ניקוי, אינם גורמים לקוריוזית גימום על משטחי נירוסטה.

חלק מכוסות הזכוכית מפתחות עננות חלבית שאינה ניתנת להסרה. איך זה קורה?

התפתחות קורוזיה של הזכוכית, הגורמת לעננות חלבית, תלויה בסוג הזכוכית ובתנאי ההדחה. למרות העמידות הכימית שלה, הזכוכית יכולה להינזק לאורך זמן אפילו על ידי מים טהורים או תמיסות מימיות. כתוצאה מכך, תרכובות מסתננות החוצה והזכוכית נראית דהויה. אפקט זה מוגבר על ידי השינוי הקבוע בין פאזות יבשות ולחות וקפיצות של הטמפרטורה (במהלך מחזור הביניים של השטיפה). עם זאת, ייתכן ויעבור זמן רב לפני שיתחילו להתפתח אפקטים נראים לעין כגון עננות או פסים חלביים כתוצאה משטיפת כוסות הזכוכית במדיח. כיוון שהזכוכית בדרך כלל מבריקה ושקופה, ניתן להבחין מיד בכל אי-סדירות. אין לכך כל קשר לסוג חומר הניקוי שבו נעשה שימוש. סוג זה של קוריוזית זכוכית יכול להתרחש עם כל מותג של חומרי ניקוי למדיח אוטומטי. אולם, לסומט All in One ולסומט גולד יש פונקציית הגנה מובנית לזכוכית שמסייעת להגן על כוסות הזכוכית במשך זמן יותר ארוך כנגד קורוזיה של הזכוכית.  
לפניכם עצה שימושית לעתיד: בעת הקניה של כוסות זכוכית חדשות, חפשו סימון או הערות בנוגע להתאמה לניקוי במדיח כלים. חלק מהיצרנים ערבים לעמידות הכוסות למספר קבוע של מחזורי שטיפה במדיח.

מדוע פריטים מפלסטיק מתייבשים פחות טוב במכונה מכלים אחרים?

המשטח הדוחה מים מקשה על הרטבת הפלסטיק. בזמן הייבוש וגורם ליצירת רסיסים. בנוסף, הפלסטיק כמעט שאינו קולט חום ולכן הוא מתייבש לאט יותר מסוגי חומרים אחרים. בהתאם לתנאי המשטח של פריטי הפלסטיק (גיל, משטח מחוספס, שריטות, וכד') וביצועי הייבוש של המדיח, חלק מהפריטים עשויים לצאת מהמדיח כשהם לא  יבשים לגמרי.

איך אוכל למנוע שריטות על משטחי זכוכית?

שריטות הן תמיד תוצאה של פעולה מכנית על משטח הזכוכית. כמעט ואין כוסות זכוכית הנמצאות בשימוש יומיומי שאין בהן סימני נזק מסוג זה. בזמן השטיפה במכונה, שריטות וסימני שחיקה קורים במיוחד כאשר הכוסות מתנגשות אחת בשנייה או בעצמים קשים. זה קורה בעת הכנסתן למדיח או מכיוון שהן עומדות קרוב מדי אחת לשנייה בסלסלה, כך שנוצר מגע ביניהן. זה יכול לגרום לסימני קרצוף טבעתיים מסביב לכוסות, כיוון שלאלה יש נטייה להסתובב בזמן ההדחה. שריטות יכולות לקרות במקומות בודדים או על פני הכוס כולה. הן גם יכולות להתמזג וליצור נקודה או טבעת לבנה. סימני השחיקה הם נזקים ראשוניים אשר בדרך כלל אינם נראים לעין בלתי מזוינת. תחת המיקרוסקופ ניתן להבחין בסדקים זעירים המונחים זה ליד זה בדומה לסולמות. ניתן להבחין בהם כסדקים דקים לאחר מחזורי ניקוי מרובים במדיח. באופן כללי, סימנים דמויי שריטות על כוסות זכוכית גם הם אינם נראים תחילה לעין האנושית. ככל שתכיפות ניקוי כוסות הזכוכית במדיח עולה, כך גם הסימנים דמויי השריטות בולטים יותר לעין, היות והמים ותמיסות מימיות של חומרי ניקוי חודרים לשריטות או לסדקים הדקיקים. כתוצאה מכך, חלקיקי זכוכית שכבר היו משוחררים ניתקים. לבסוף, התהליך מואץ על ידי ירידת הטמפרטורה בין מחזור הניקוי החם ומחזור הביניים הקר.

מדוע לכוסות זכוכית שנוקו במדיח יש לעתים ריח לא נעים?

בניגוד לדעה הכללית שהזכוכית היא חומר מאד חלק ולא חדיר, למשטח הזכוכית יש למעשה מבנה מחוספס ולא סדיר, אותו ניתן לראות תחת המיקרוסקופ. חלקיקי לכלוך זעירים יכולים להילכד בחרכים האלה במהלך השימוש ובזמן ההדחה, ובהתאם לתנאי הניקוי במדיח (התכנית שנבחרה, טמפרטורת הניקוי, לחץ ההתזה, וכד') ייתכן ולא ניתן יהיה להסירם בכל פעם שהכוס עוברת ניקוי. הדבר נכון במיוחד ביחס לכוסות גבוהות שאל בסיסן לא תמיד מגיע סילון ההתזה. כתוצאה מתהליכים כימיים, חלקיקים אלה יכולים להשתנות עם הזמן ולגרום לריחות בכוס. בעת השימוש בכוס, הריח מועבר למשקה הנמצא בכוס. ניתן להבחין בתופעה במיוחד עם מים מינרליים מוגזים, כיוון שבועות הגז המתרוממות של החומצה הפחמתית מנתקות את החלקיקים מדופן כוס הזכוכית ונושאות אותם אל פני הנוזל.  
קורוזיה של זכוכית על כוסות שהיו בשימוש במשך זמן מה מובילה גם לשינוי במבנה המשטח החיצוני של הכוס ומקלה על חלקיקים מיקרוסקופיים להילכד במשטח.
על מנת לסלק ריחות לא נעימים מכוסות זכוכית, רצוי לנקות את הכוסות כמה פעמים ברציפות באמצעות תכנית בטמפרטורה גבוהה. בעת הפעלת התכנית, יש למקם את הכוסות בסלסלה כך שסילון ההתזה יגיע לכל מקום על פני הכוסות. בהתאם למצב הכוסות ולגילן, ייתכן ולא ניתן יהיה לסלק את הריחות לגמרי.